Kirjoitin päiväkirjaani matkalla näin:

On mahtavaa löytää filosofi, joka puhuu asioita aivan eri näkökulmasta kuin muut filosofit. Meinasin kirjoittaa näkökylmä. Se on huippu sänä. Tuo on kyllä hyvä kirjoitus virhesysteemi. (aat muuttuu ääksi, oo ööksi, uu yyksi.)
Levinas, mietiskely, taide..

Entä jos tekis tämän elämänsä ihan toisin päin?

Teen jo nyt kaiken toisin päin. Mutta vielä enemmän. Aina pystyy parantamaan. En osaa selittää kaikkea, mitä Levinas kirjoittaa, eikä se ole tarkoituskaan. Hän puhuu mm. sanomisesta ja sanotusta. Ja hän piti mielenkiintoisempana sanomista. Toteutan hänen toivettaan, enkä lähde toistelemaan hänen sanojaan. Hyvät ihmiset! Tämä on filosofi, jonka ajatuksiin kannattaa tutustua. Emmanuel Levinas.

Hän avasi minulle vastauksia ja paljon kysyttävää. Ennen kaikkea yksi juttu, joka on askarruttanut minua paljon, miksi mietiskellä? Miksi siitä tulee niin hyvä olo? Toinen hyvä vastaus tuli kysymykseen, miksi ihminen on yksinäinen? Jätän vastamatta näihin kuten Levinas vastasi ja mietin hänen sanojaan.. Paljon.

Nyt. Yksi tärkeimpiä asioita matkalla. Jokin muuttui vakavasti minun suhteessani erilaisuuteen. Tässäkin Leivnaksella on näppinsä pelissä. Minulla oli jo ennen hänen ajatuksiensa lukemista eli keskustelua hänen kanssaan sellainen olo, että juurikin toiset ihmiset ovat niitä, joiden kautta ihminen voi nähdä itsensä. Yksin hän "katoaa". Levinas vain selkeytti tätä ajatusta, ottamalla mukaan ajan käsitteen.