Noi Ollin kissat poseeraa minulle koko ajan.

372814.jpg

Ei voi mitään. Pakko räpsiä kuvia tuollaisista tilanteista. Oloni on aika pitkälti yhtä seestynyt kuin kuvan tunnelma on. 

Eilinen purkaus oli minun kohdaltani ylireagointia. Ei oikeasti ollut kyse niin vakavasta kuin annoin sen itselleni ymmärtää. Olettaminen taas kostautui. Oletin, että ystäväni sanoi, että "painu pois elämästäni." tosi asiassa hän taisi sanoa, että "ota rauhallisesti ja otetaanko kaksi askelta ajassamme taaksepäin."

Eräs toinen ystäväni sanoi: "Älä oleta mitään. Koska kun oletat, menee asiat pahasti pieleen." Kieltämättä tämä lausahdus on pitänyt paikkaansa tähän mennessä. Millaiseltahan maailma kokonaisuudessaan näyttäisi,jos ei olettaisi yhtikäs mitään?

Kirjoittamisesta ei meinaa tulla mitään koska Tempo -lehdestä otettiin yhteyttä. He halusivat minulta demon seuraavaan lehteen. Ehdotin muutamaa aihetta. Yksi oli itse asiassa olettaminen. Käyn keittämässä teetä ja mietin, miten onnistun aina luomaan itselleni paineita tähän kirjoittamiseen.

Eli.. Paineehan johtuvat siitä, että alan olettamaan ihmisten haluavan kuulla jotakin, mitä he eivät nimenomaan halua kuulla. Oikeastaan ihmisiä kiinnostaa vain se mitä ajattelen ja tunnen ja miten koen asiat. Tekstistä kuitenkaan ei koskaan saa koko totuutta, koska jokaisella sanalla on oma oletusarvonsa.  Ja jokaisella ihmisellä on  käsitys jokaisesta eri sanasta. Lyijykynä ei ole samanlainen kahdelle eri ihmiselle. Joillekin se on keltainen ja joillekin sininen. Joku kuvittelee siihen hampaanjälkiä. Jotkut saattavat kuvitella sen muovikoteloon kaupanhyllylle. En aio mennä tämän syvemmälle semiotiikkaan.

Näin ollen kirjoittaessa en koskaan pääse ihan tarkalleen siihen mihin pyrin. Filosofian puolella esimerkiksi tarkoissa väittelyissä aloitetaan määrittelemällä termi määrittely. Oikeastaan siltikään ei koskaan päästä kovin tarkaan lopputulokseen juuri siitä syystä, että on kovinkin paradoksaalista määritellä määrittely, kun silloin juuri turvataan siihen termiin, joka pitäisi täsmentää.

Uskontojen väliset sodat ja kahinat ovat aina kiinni termien vajaasta määrittelystä. Kun tutkii eri uskontoja, jotka edelleen ovat osin hyvinkin riidoissaan toistensa kanssa. Kirkkojen mielipiteet ja näkemykset ovat hyvinkin lähellä toisiaan, mutta ne ovat määritelty eri sanoin. Näistä eri määrittelyistä johtuen ne saadaan kuulostamaa eriltä, jos haluaa ymmärtää ne eriksi. Kuitenkin samantyyppinen tulkinta on mahdollista. Nämä uskonnolliset riidat eivät onneksi näy Suomessa juurikaan.

Tyypillinen karikatyrisoitu tilanne on se, kun joku sanoo toiselle omalla kielellään jotakin ja toinen ymmärtää sen väärin, koska hänen omassa kielessään sanalla on aivan toinen merkitys. Venäjällä esimerkiksi suka tarkoittaa ilotyttöä. Oulussa vierailleet venäläiset säikähtivät kovasti liikettä nimeltä Oulun Sukka, varsinkin kun esiteikkunassa oli rohkeita alusvaatteita.

Eilen oletin siis, että ystäväni halusi minun häipyä hänen elämästään kokonaan, vaikka oikeastaan hän halusi, että poistetaan väliltämme olettamukset. Ja niin tapahtuukin. Se vain vaati jälleen vähän kiukuttelua ja vihoittelua. Miksi luulin näin? Se taitaa olla seuraavan blogimerkinnän aihe.